Pollpillanat

Hogy is van ez?

Az elnökválasztás bonyolultabb annál, hogy a népszerűbb jelölt nyer. Aki egy-egy államban akár minimális többséget is szerez, megkapja annak összes elektorát – így megy ez az 55 elektoros Kaliforniában és a 3 elektoros Alaszkában is. Az összesen 538 elektor közül 270-et kell bezsebelnie annak, aki az USA következő elnöke akar lenni.

Címkék

ak (2) al (1) attack (2) az (1) biden (1) ca (5) co (9) colbert (1) ct (1) egészségügyi reform (1) előválasztás (1) feketék (1) fl (5) ga (3) gop (2) hírdetés (1) holdbázis (1) ia (1) il (2) in (2) ky (1) latínók (1) Libertariánus Párt (1) ma (2) mccain (4) me (2) mi (3) mn (5) mo (4) mt (1) napiszám (13) nc (7) népszámlálás (1) newt gingirich (1) nh (6) nj (2) nm (2) nv (3) ny (2) obama (6) oh (7) ok (1) pa (8) palin (1) romney (1) sd (1) szabadság (1) szavazati jog (1) terrorista (1) tx (1) va (1) vi (5) vicces (2) vita (3) wa (2) wi (5) wv (1) Címkefelhő

Mesterséges Holdak, lézertámadások – Gingrich 3 legscifibb elképzelése

2012.02.05. 23:10 - Somebody

Címkék: holdbázis newt gingirich

Szorul Newt Gingrich (elég vastag) nyaka körül a hurok, ahogy legfőbb ellenfele, Mitt Romney sorra nyeri az államokat. A republikánus előválasztási kampányban Gingrich egyre-másra hoz fel olyan témákat és támadnak olyan ötletei, amik talán inkább illenének egy sci-fi-kötetbe, mint egy leendő elnök programjába.

Közvilágítás helyett űrbéli tükörrendszer

A politikus legelrugaszkodottabb – de nem is mai – elképzelése űrbe kilőtt tükrökről szól. "Egy űrbéli tükörrendszer sok teliholdnyi fényt tudna biztosítani, így nem lenne szükség autópályáink éjszakai kivilágítására. Az egész környékeket beborító természetes fény csökkenthetné a ma a sötétben ólálkodó bűnözők jelentette veszélyt." foglalta össze ötletét Gingrich, azonban nem állt meg itt. A tükröket napközben is haszálná, bizonyos területekre irányítva nagy mennyiségű napsugarat, például hogy magasabban fekvő helyeken is korábban elvethessék a gabonát. Igaz viszont, hogy nem idén, hanem egy jópár évvel ezelőtt írott könyvében említi a tükröket.

KOShow20120123-getty-Gingrich-mirror-620.jpeg

A Hold, az 51. amerikai állam

Aktuális viszont az állandó holdbázis létrehozása. Az elnökaspiráns visszaállítaná az Obama-kormány által beszüntetett űrprogramot, sőt, magáncégekkel társulva ritka anyagok bányászatát indítaná be. "Második ciklusom végére" vezette fel merészen terveit Gingrich "állandó bázisunk lesz a Holdon, ami amerikai lesz. Ha már 13 ezren élnek majd a Holdon, kérvényezhetik, hogy állam legyenek." – mindezt úgy, hogy amikor '93-ban a demokraták szerették volna az 500 ezer lakosú fővárost, Washington D.C.-t állammá nyilvánítani, Gingrich nevetségesnek nevezte a kérést.

Lézertámadás az űrből

2002-ben halálsugarak ötletét vetette fel, amivel egy Kínából, vagy Oroszországból (Gingrichet idézve "véletlenül") kiinduló rakétát még a célbaérése előtt le lehetne lőni, így pedig sokmilliós városokat menteni meg. Az elképzelést sokan kiritzálták, mivel szinte megvalósíthatatlan, hatalmas költségekkel, ráadásul az űr felfegyverkezésének gondolatától is a legtöbb amerikainak feláll a szőr a hátán.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskek.blog.hu/api/trackback/id/tr554069376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása