Pollpillanat

Hogy is van ez?

Az elnökválasztás bonyolultabb annál, hogy a népszerűbb jelölt nyer. Aki egy-egy államban akár minimális többséget is szerez, megkapja annak összes elektorát – így megy ez az 55 elektoros Kaliforniában és a 3 elektoros Alaszkában is. Az összesen 538 elektor közül 270-et kell bezsebelnie annak, aki az USA következő elnöke akar lenni.

Címkék

ak (2) al (1) attack (2) az (1) biden (1) ca (5) co (9) colbert (1) ct (1) egészségügyi reform (1) előválasztás (1) feketék (1) fl (5) ga (3) gop (2) hírdetés (1) holdbázis (1) ia (1) il (2) in (2) ky (1) latínók (1) Libertariánus Párt (1) ma (2) mccain (4) me (2) mi (3) mn (5) mo (4) mt (1) napiszám (13) nc (7) népszámlálás (1) newt gingirich (1) nh (6) nj (2) nm (2) nv (3) ny (2) obama (6) oh (7) ok (1) pa (8) palin (1) romney (1) sd (1) szabadság (1) szavazati jog (1) terrorista (1) tx (1) va (1) vi (5) vicces (2) vita (3) wa (2) wi (5) wv (1) Címkefelhő

Napi számok - Október 4.

2008.10.04. 20:21 - Somebody

Címkék: ny mn nh nc wa pa napiszám co nv

 Noshát, indítsunk néhány vadiúj közvéleménykutatással.

Van jónéhány borítékolható Obama-nyereség, de egyikük sem túl meglepő: New Hampshire visszatért a kék államok sorába, New York, Rhode Island, Washington pedig maradtak ott, ahol eddig voltak.

Az izgalmasabb dolog, hogy a Survey USA – ami idén mintha a republikánus oldal felé hajlana – egy százalékos McCain előnyt jelentett Minnesotában. Az eredmény persze nem feltétlenül meglepő: McCain háromszor annyit költött önreklámozásra az államban, mint demokrata ellenfele (Nyugat-Virginián kívül egyedül itt áll ő az első helyen a hirdetéseket illetően); így sejthető volt, mikor a repek kampánya kivonult Michiganből, hogy nem adták fel teljesen a régiót.

Végül egy furcsa szám Coloradóból, mindössze egy százalékos Obama-előnnyel, a Ciruli jóvoltából, több, mint két héttel ezelőttről, alacsony résztvevői létszámmal, így jogosan tekinthetjük kakukktojásnak.

  • Colorado O1 (Ciruli)
  • Minnesota M1 (Survey USA)
  • New Hampshire O10 (Rasmussen R.)
  • New Hampshire O12 (SRBI)
  • Nevada O4 (Rasmussen)
  • New York O22 (Siena)
  • Pennsylvania O14 (R. I. College)
  • Washington O10 (Rasmussen)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskek.blog.hu/api/trackback/id/tr63696343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása