Pollpillanat

Hogy is van ez?

Az elnökválasztás bonyolultabb annál, hogy a népszerűbb jelölt nyer. Aki egy-egy államban akár minimális többséget is szerez, megkapja annak összes elektorát – így megy ez az 55 elektoros Kaliforniában és a 3 elektoros Alaszkában is. Az összesen 538 elektor közül 270-et kell bezsebelnie annak, aki az USA következő elnöke akar lenni.

Címkék

ak (2) al (1) attack (2) az (1) biden (1) ca (5) co (9) colbert (1) ct (1) egészségügyi reform (1) előválasztás (1) feketék (1) fl (5) ga (3) gop (2) hírdetés (1) holdbázis (1) ia (1) il (2) in (2) ky (1) latínók (1) Libertariánus Párt (1) ma (2) mccain (4) me (2) mi (3) mn (5) mo (4) mt (1) napiszám (13) nc (7) népszámlálás (1) newt gingirich (1) nh (6) nj (2) nm (2) nv (3) ny (2) obama (6) oh (7) ok (1) pa (8) palin (1) romney (1) sd (1) szabadság (1) szavazati jog (1) terrorista (1) tx (1) va (1) vi (5) vicces (2) vita (3) wa (2) wi (5) wv (1) Címkefelhő

A politika nem pihen... vagy mégis?

2008.10.06. 06:18 - Somebody

Címkék: szabadság obama mccain

Mindkét kampány olyan erővel dübörög, ahogy a csövön kifér, és bár állításuk szerint az elnökjelöltek egy percet nem pihennek a városi gyűlések, kampánybeszédek és viták között, mindkét oldal vezetője néha ki-kivesz egy egy napos, vagy csak egy kétórás szabadságot.

Pénteken, példának okáért, John McCain csak egy negyven perces gyűlésen jelent meg otthonában, Arizonában, ami azon kívül, hogy erős republikánus bázis, saját állama is, tehát valószínűtlen, hogy a kampány kényszerítette rá ezt a hazai kitérőt. A megbeszélés után az egész hétvégét otthonában töltötte, vitaelőkészületekkel foglalkozva.

Csütörtökön Obama is délután 4-ig befejezte a napi kampányát, pénteken pedig mindössze egy nyilvános eseményen jelent meg, illetve betért egy virágüzletbe, hogy aztán illinois-i otthonába utazzon házassági évfordulójára.

Az előválasztási szezon alatt a demokrata jelöltek napi 4-5 eseményen is megjelentek, most alig több, mint egy a napi átlag. De mindkét oldal tanácsadói szerint meg kell szabni a határt, az embereknek egy idő után komolyan elegük lesz a politikából.

[Politico]

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskek.blog.hu/api/trackback/id/tr61698238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása