Pollpillanat

Hogy is van ez?

Az elnökválasztás bonyolultabb annál, hogy a népszerűbb jelölt nyer. Aki egy-egy államban akár minimális többséget is szerez, megkapja annak összes elektorát – így megy ez az 55 elektoros Kaliforniában és a 3 elektoros Alaszkában is. Az összesen 538 elektor közül 270-et kell bezsebelnie annak, aki az USA következő elnöke akar lenni.

Címkék

ak (2) al (1) attack (2) az (1) biden (1) ca (5) co (9) colbert (1) ct (1) egészségügyi reform (1) előválasztás (1) feketék (1) fl (5) ga (3) gop (2) hírdetés (1) holdbázis (1) ia (1) il (2) in (2) ky (1) latínók (1) Libertariánus Párt (1) ma (2) mccain (4) me (2) mi (3) mn (5) mo (4) mt (1) napiszám (13) nc (7) népszámlálás (1) newt gingirich (1) nh (6) nj (2) nm (2) nv (3) ny (2) obama (6) oh (7) ok (1) pa (8) palin (1) romney (1) sd (1) szabadság (1) szavazati jog (1) terrorista (1) tx (1) va (1) vi (5) vicces (2) vita (3) wa (2) wi (5) wv (1) Címkefelhő

Mitt Romney szerint az ország fele ingyenélő

2012.09.20. 22:58 - Somebody

Mitt Romney kampányának nem titkolt célja, hogy a líbiai gyilkosságokkal kapcsolatos sajtó-bénázásáról eltereljék a figyelmet, ami – ha úgy vesszük – sikerült is. Egy most kiszivárogtatott videofelvételen Romney az amerikaiak 47%-át (akik Obamára szavaztak) ingyenélőnek bélyegezte.

"Van 47%-nyi ember, akik ígyis-úgyis az elnökre szavaznak." – állítja Romney. "Akik függenek az államtól; akik áldozatnak érzik magukat; akik úgy gondolják, a kormány felelőssége ellátni őket; akik úgy gondolják, nekik jár az orvosi ellátás, az étel, a lakhatás, az akármicsoda." Az elnökaspiráns nem állt meg ennyinél. "Ezek azok az emberek, akik nem fizetnek jövedelemadót. Az amerikaiak 47%-a nem fizet jövedelem adót."

Nem fizet jövedelemadót

Szerencsétlenségére, a rendezvény egyik – minden bizonnyal a csóróbb félbe tartozó – bárpultos, rögzítette a botrányt kavaró beszédet, amire szinte azonnal ráugrott a média. "Nehéz minden amerikai elnökének lenni, ha az ember már megvetően leírta a nemzet felét." – nyilatkozta Obama kampánymenedzsere. Még kínosabb a dolog, ha megnézzük, kik azok, akik nem fizetnek jövedelemadót az Egyesült Államokban: a nyugdíjasok, az alacsony bérű munkások, a gyerekek és a külföldön szolgálatot teljesítő katonák – Mitt Romney-nak tehát sikerült egy kijelentéssel egyszerre négy társadalmi csoportot megsérteni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskek.blog.hu/api/trackback/id/tr614791551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása